Enrico van der Donk

Al vanaf kinds af aan groeide ik op met vrachtwagens. Via het transportbedrijf van mijn ouders kreeg hij de mogelijkheid om het bedrijf voort te zetten. Momenteel heeft Transportbedrijf W.B. van der Donk & Zn. een 32-tal vrachtauto’s die voornamelijk voor de wegenbouw worden ingezet.

Alles wat met vrachtauto’s te maken heeft vind ik interessant. Zo werd de Dakar-rally van kleins af aan op de voet gevolgd. Toen ik vijf jaar geleden via Aart de kans kreeg om met het Afraja-team mee te gaan naar Argentinië en Chili greep ik die kans meteen aan.
En zoals met zo velen blijft het dus niet bij die ene keer. Samen met de gebroeders Schoones werd een plan opgesteld en kwam het idee van de eigen service-wagen. Binnen ons bedrijf werd de mogelijkheid gevonden om een nieuwe 6x6 vrachtauto aan te schaffen. Hierop is dan de service-container geplaatst.

De grote wens om ooit daadwerkelijk aan de rally deel te nemen word in 2013 vervult als ik met Aart en Gertjan meega in de rally-truck.
Na met dezelfde samenstelling ook in 2014 een succesvolle Dakar-rally te hebben gereden hopen we in 2015 dit staaltje nogmaals te herhalen.
Personalia:

Taak: Monteur T4
Beroep: Ondernemer
Leeftijd: 49
Woonplaats: Vinkel

Ervaring:

2011 Service T5 Dakar
2012 Service T5 Dakar
2013 Monteur T4 Dakar
2014 Monteur T4 Dakar
2015 Monteur T4 Dakar
2015 Coureur T4 Libya