dinsdag 31 december 2013

Ophalen trucks

Het ophalen van de trucks is vlekkeloos verlopen.

Na een lange warme dag in Buenos Aires waar een hoop te zien is maar weinig "Dakar" gedaab kan worden door ons, stappen we om 7.00 de taxi in. Op weg naar Campana, waar alle voertuigen het schip afgeladen zijn.
De rij bij de sleutelbali vordert langzaam maar gestaag, en na ong 30 minuten zijn we op het binnenterrein. Op zoek naar onze auto en vrachtwagens. En met de vraag of we nig zachte banden en platte accus zullen hebben. Niets van dat alles! Alles start, loopt en rijdt in 1 keer!

Onderweg naar Rosario, een dorre 220km verder. De eerste fotos worden al door de locals genomen. Hele gezinnen staan op de "vluchtstroken" geparkeerd om naar de Dakarhelden te zwaaien.

Tegen 5en bereiken we, met een kleine detour dwars door de stad, het Motodrome van Rosario. Een heus racecircuit wat is omgedoopt tot bivak. Plekje gezocht, wagens gecheckt en niet al te laat maken. Want hoewel met 32graden het niet echt oo eind December lijkt, ook hier is het oudjaars-avond!

En dat hebben de locals hier geweten! Drie Nederlandse Dakarteams bij elkaar in het restaurant. De een heeft rotjes bij, de ander professioneel siervuurwerk. En zelfs de carbietbus is meegenomen en galmt nog lang na door de straten van Rosario...


Terug naar het overzicht