dinsdag 31 juli 2012

Met twee trucks naar Dakar 2013!

Het lijkt nog ver weg; de Dakar 2013 gaat pas over een half jaar van start (5 januari 2013), maar voor ons is de komende editie al enkele maanden geleden begonnen…

We hebben op de ‘sponsor-bedank-dag’ al aangekondigd dat we komend jaar met 2 wedstrijdtrucks aan de start in Lima verschijnen…

Daarom is Aart, samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers, in februari al begonnen aan de bouw van de 2e truck. Deze zal identiek worden aan de huidige DAF dakartruck. Inmiddels is deze 2e truck zover dat hij deze week zijn eerste meters heeft gereden!

Truck 1
Uiteraard zal het jullie niet verbazen dat Aart Schoones ook komend jaar weer het stuur van truck 1 stevig in handen zal houden. Zijn broer Gert Jan zal, geheel volgens planning, dit jaar de navigatie voor zijn rekening nemen. De middelste stoel is gereserveerd voor Enrico van der Donk die vorig jaar de/zijn servicetruck bestuurde.

Truck 2
Inmiddels is niet alleen truck 2 bijna klaar, ook de bemanning is bekend. Egbert Wingens en Carlo Reijs, die zich vorig jaar bij ons hebben aangesloten met hun Jeep, zullen dit jaar gaan rijden en navigeren in deze 2e truck. Op de middelste stoel zal Ton van Genugten plaatsnemen. Het voornemen is dat deze heren ook in 2014 deze truck van schoonesdakar huren, echter zal dan Ton achter het stuur zitten en zal Egbert de rol van monteur innemen.

Servicetruck
Net als vorig jaar zal ook in 2013 een Mercedes Actros 6x6 aan het team ter beschikking worden gesteld door W.B. van der Donk & Zn b.v. Hierop komt wederom onze eigen servicecontainer om assistentie te verlenen aan beide wedstrijdtrucks. De bemanning van deze servicetruck is ook bekend. Hennie van Nistelrooij en Paul van Nistelrooij (geen broers ;-) zullen de monteurs zijn voor truck 1 en daarvoor plaatsnemen in de servicetruck welke bestuurd zal worden door Frank van Weerdenburg. Frank zal ook zorg gaan dragen voor de PR en de website, net als hij vorig jaar in de aanloop naar de Dakar deed.

Servicejeep
De servicejeep wordt dit jaar ingezet door Eelco Bekker, die hem ook zal besturen. Naast hem zullen Wim Faassen (net als vorig jaar) , Ferry Peters en Joost van Oosterwijk deze Toyota Landcruiser bemannen.

Terug naar het overzicht