woensdag 19 februari 2020

Morocco Desert Challenge 2020

Ook dit jaar doen we mee aan de Morocco Desert Challenge. Vanwege het Coronavirus is de rally verplaatst naar het najaar en wel van 17 t/m 26 september 2020.  We starten weer aan de Atlantische kust bij Agadir en Plage Blanche en finishen in Saïda aan de Middellandse zee. Het zijn 8 etappes, zonder verbindingsroutes, door duinen, zoutmeren, Afrikaanse vlaktes en vooral ook woestijn.

Waarschijnlijk vertrekken we 17 september naar Agadir, met alle teamleden. We gaan uiteraard met de rallytruck (deze vertrekt al eerder). Daarnaast met de servicetruck en 2 service-/pers jeeps. Hieronder alvast een korte samenvatting van de etappes die ons te wachten staan:


Stage 0 | Donderdag 17 & vrijdag 18 september
Agadir
Technische & administratieve controles: de “scruteneering”. We overnachten voor de laatste keer in de luxe van een hotel, ook wel Bivak 0 genoemd.

Stage 1 | Zaterdag 19 september
Plage Blanche - Plage Blanche (proloog) (Afstand Special 1 = 184 km)
Vanuit Agadir rijden we in de ochtend naar Plage Blanche. Dit is ruim 250 km ten zuiden van Agadir. Hier start de rally, met een finish na 25 km over het mooie strand aan de Atlantische Oceaan. Waar ook het eerste bivak is.

Stage 2 | Zondag 20 september
Plage Blanche – Zag (Afstand Special 2 trucks = 563 km)
Een lange etappe. We vertrekken in omgekeerde richting van de dag ervoor en rijden naar het zuiden, naar de Marokkaanse Westelijke Sahara. Door rivierbeddingen (oueds), stenige paden en droge zoutmeren.

Stage 3 | Maandag 21 september
Zag – Tissint (Afstand Special 3 = 453 km)
Deze etappe is enorm divers: zowel technische en zanderige als hard en snel. Met valleien vol bomen en dieren, verschillende oueds, bochtige paden en opgedroogde zoudmeren. Het tweede gedeelte van de dag rijden we door de grootste militaire zone van Zuid-Marokko.

Stage 4 | Dinsdag 22 september
Tissint - M'hamid (Afstand Special 4 trucks: 245 km)
Eindelijk de duinen in! Na een race over lake Iriki zullen we eerste de duinen Chegaga doorsteken om daarna via zanderige, bochtige paden en oueds in het woestijn bivak van M'hamid te finishen.

Stage 5 | Woensdag 23 september
M'hamid - M'hamid (Special 5 trucks: 254 km)
Alleen maar duinen! We blijven rondom M'hamid, waarna we weer in hetzelfde bivak overnachten als dinsdag.

Stage 6 | Donderdag 24 september
M'hamid – Merzouga (Afstand Special 6 trucks = 362 km)
Deel 1 van de marathon etappe, met zandvlaktes, canyons, de duinen van Ouzina en slingerende zand- en steenpistes. Daarna nog de duinen van Erg Znaigui gevolgd door een eerste korte doorsteek door de duinen van Erg Chebbi. 

Stage 7 | Vrijdag 25 september
Merzouga – Borj Bel-Frissate (Afstand Specials + transfer = 500 km)
Deel twee van de marathon etappe. Een laatste dag met duinen. We starten met de noord-zuid doorsteek van Marokko’s hoogste duinenzee, Erg Chebbi. Vanaf hier gaan we verder met zanderige oueds en snelle technische pistes. We rijden ook weer noordwaarts.

Stage 8: Zaterdag 26 september
Borj Bel-Frissate - Aïn Beni Mathar (Afstand Special 8 = 173 km)
Alweer de allerlaatste etappe. Door bossen en akkers, lastig voor navigatie. Richting Middellandse zee alweer.

Terug naar het overzicht