woensdag 11 januari 2012

Bericht vanuit Chilli

Vandaag heb ik het gastenboek gelezen in Copiapo en ben zeer onder de indruk van alle berichten.

Tekst Aart gastenboek

Vandaag heb ik het gastenboek gelezen in Copiapo en ben zeer onder de indruk van alle berichten en steunbetuigingen aan ons team: SCHOONESDAKAR.

Zaterdag hebben we een zware proef met succes weten te beëindigen dankzij goed teamwerk, de afgelopen dagen heb ik veel geleerd ten aanzien van het duinen rijden mede door het goede navigeren van Michel. Het rijden door de duinen gaat me ondertussen ook goed af, onze Gertjan heeft het er ook druk mee, aan de ene kant wil hij het navigeren leren en aan de andere kant schreeuw ik “bandenspanning omhoog of omlaag” daar tussenin moet hij ons alle drie van drinken voorzien en te pas poetst hij ook nog mijn bril schoon.

Afgelopen special was in de eerste 150km zeer snel, de snelheden liepen bij ons naar de 130km per uur we hadden in de cabine af gesproken dat we niet harder zouden gaan dan plusminus 115km per uur, hier werd ik dan ook even aan herinnerd zodat de snelheid weer omlaag ging. Het is dan ook wel kicken om al speedwayend met een vrachtwagen door enorme rivierbeddingen te racen.
Maar na die eerste snelle kilometers kwamen zeer langgerekte duinenpartijen met daartussen hoge en moeilijke passages. Het is een genot om met deze vrachtwagen deze op eerste gezicht onneembare bulten te bedwingen, de eerste 50km hebben we door de duinen “geswingd”, maar zoals altijd komt aan al dat moois een eind en dat kwam toen onze lieve heer het licht uit deed.

Het is moeilijk uit te leggen wat er dan gebeurd als je in het donker omringd bent door immense bergen waar je dan nog overheen moet de laatste 30km.
Hier hebben dan ook nog 4 uur over gedaan.
Elke keer uitstappen, de situatie bekijken het licht van mededeelnemers gebruiken om verder te komen. Er zijn in die nacht 4 trucks omgevallen waarvan er op het moment van dit schrijven nog 2 steeds niet terug zijn.

De sfeer in het team zit er goed in dat merk je aan iedereen, er wordt gewerkt waar nodig en geouwehoerd waar het maar kan.
Voor ons zit het eerste deel van de rally er op, nu nog koppie er bijhouden en uitrijden naar Lima

Groeten Aart


Terug naar het overzicht