dinsdag 7 januari 2014

Dag 3 -San Rafael - San Juan

3e etappe. Bijltjesdag. Met roadbook in bloedneus etappe uitgereden.

Etappe 3.

Bijltjes dag. Een veel gehoorde term hier vandaag op het Bivak in San Juan. Een prachtige setting tussen twee hoge bergen in, maar niet ieder team kan er van genieten. Veel motorrijders zijn uitgevallen, waaronder bijvoorbeeld Frans Verhoeven. Diverse auto’s en vrachtwagens hebben grote problemen gehad, sommigen zijn zelfs nog niet binnen op het moment van schrijven (0.15 uur lokaal).

Niets van dit alles echter voor DakarSpeed en SchoonesDakar! Onder applaus van de crew komen Maurik, Jack en Andre als eerste van onze drie teams binnenrijden. Hun klassering van deze proef is zojuist bekend geworden: 18de plaats! Supersterk gereden, een hele knappe prestatie voor deze Dakarrookies. En dat zelfs ondanks een bloedneus die Andre opliep tijdens de proef, die hij heeft gestelpt door een afgescheurd Roadbook papiertje in zijn neus te proppen.

Aart, Gert-Jan en Enrico volgen een klein half uurtje later. Ook zij hebben er een zeer mooie dag opzitten, wat resulteert in een klassering op de 21ste plek.

En dan is het lange tijd stil. Er is nagenoeg geen telefonisch bereik hier in het Bivak, er komt geen sms-je binnen van de Dutch Desert Wings. Met alle verhalen over gestrande wagens in het achterhoofd, wordt iedereen een klein beetje zenuwachtig. Het blijkt niet nodig te zijn gelukkig, want bij het invallen van de schemering rijdt ook Ton samen met Carlo en Egbert het Bivak binnen. Wat blijkt, ze hebben super gereden, redelijk wat ingehaald, maar eigenlijk toch weer teveel voor “ANWB” gespeeld wat veel tijd heeft gekost.

Nu is het aan de crew om weer een topprestatie neer te zetten. Want een snelle tijd in een moeilijke proef kent natuurlijk zijn prijs. Er is veel werk te doen….

Werk wat nog even onderbroken wordt door Tom Coronel en de RTL-Crew, die Aart weet te strikken voor het grote RTL Dakar Cardgame! Met de titel van het kofferspel vorig jaar op zak, moet SchoonesDakar wat verdedigen. Het spelletje is leuk, er wordt een goede tijd neergezet. Of dit genoeg is, dat zal de rest van Le Dakar uitwijzen….


Terug naar het overzicht