zondag 5 januari 2014

Dag 1 Rosario - San Lois

 Aart start rond 9.15uur plaatstelijke tijd. Dus nederlandse tijd 13.15 uur, met de verbindingsroute van 405 km. Rond de klok van 19.45 begint de special Aart zal dan ook een half uur later ongeveer vertrekken.


De kop is er af. En wat voor kop. Direct een lange stage van meer dan 800km in totaal, waarvan "slechts" een Special van ruim 180km. Zware 180 kilometers zo laten de heren van de drie trucks duidelijk merken. Zwaar niet alleen omdat het de eerste etappe was, maar vooral ook vanwege het vele "stuiteren" op de harde ondergrond.

Snelle smalle paden met veel stof en stenen lagen voor de trucks, waarop toch hoge snelheden werden behaald. Aart heeft gelijk een mooi visitekaartje afgegeven, met een 25ste plaats tijdens deze etappe! En ook Maurik heeft zich direct goed in de picture gereden, door als "rookie" tijdens de 1ste etappe de 30ste plaats op te eisen.

Ton had lange tijd in de special een zeer snelle etappe en zou ook zeker een goede klassering gaan scoren. Op zo'n 12km voor het einde kwamen ze langszij Fried van de Laar, die met panne stond. Geen stroom meer op de truck. Team Dutch Desert Wings heeft uiteraard de helpende hand geboden en de truck van Fried weer aan de praat gekregen. Hierdoor is redelijk wat tijd verloren gegaan, en zijn zij deze etappe als 57ste geëindigd. Maar duidelijk is dat er meer, veel meer in gaat zitten in de komende stages!

Op 6 januari Stage 2 van San Luis naar San Juan….


Terug naar het overzicht