vrijdag 4 januari 2013

Wachten…

Gisteren waren de auto’s al klaar. Vandaag zijn ze nog steeds klaar. Vandaag was vooral een dag van wachten, een beetje rond kijken, hier en daar een praatje maken en nog maar eens wat controleren.


Verkeer
De weg van het hotel naar het bivak, wat trouwens pal aan de zee ligt, is overigens echt een belevenis. Eigenlijk het verkeer dus. Iedere keer zie je weer inhaalmanoeuvres die eigenlijk niet kunnen, auto’s die al lang niet meer APK-waardig zijn, tegen-het-verkeer-in-rijdende-taxi’s etc. Het kost ruim een half uur om deze 8km af te leggen!

Jeep 2
Vandaag hebben we nog een tweede Jeep ingelijfd in ons team. Een Colombiaans stel kwam naar ons toe met een (bijna) identieke Jeep als die van ons. Ze wilden graag op de foto met ons en natuurlijk wilden wij ook graag met deze dame (en haar man) op de foto… Vervolgens vroegen ze nog om een sticker voor op hun auto. Na wat zoeken kwam Wim met een grote sticker aanzetten die met veel zorg op deze oranje jeep werd aangebracht.


Dag van de keuring
Morgen volgt een spannende dag. Niet dat we het niet vertrouwen, maar het is toch altijd weer fijn als de keuring (en vooral de bureaucratische toestanden er omheen) achter de rug zijn. Zaterdagochtend gaat het eindelijk echt beginnen. We kunnen niet wachten tot het gaat beginnen!

UPDATE (5.26u)
Vanavond is een lang geleden gemaakte belofte ingelost. Paul heeft ooit tegen Hennie gezegd: 'Als Wim mee naar Dakar gaat, laat ik mijn kop kaal scheren!'. Na het eten werd door een paar Peruaanse vrouwen om een foto gevraagd. Een van hen bleek kapster te zijn. Hierop kwam ineens de gemaakte belofte aan het licht. Wim snelde zich naar de dichtsbijzijnde electronicazaak en kocht een tondeuze. Vervolgens hebben de dames de krullen van Paul, midden in een winkelcentrum, vakkundig van zijn schedel verwijderd. Bekijk hier de foto's!

Bij ‘update’ op kun je ons dagelijks volgen en zien welke route we rijden.

Terug naar het overzicht