dinsdag 3 januari 2012

3de etappe Deel 2

In Lima finishen is en blijft het doel voor het hele team, dus zowel Schoonesdakar als DutchDesertWings.

Dinsdag 3 januari 2012

Vandaag stond er een rit van ongeveer 500 km op het programma. 300 km verbinding en een proef van ongeveer 200 km.
De proef werd gekenmerkt door stenen. Opletten dus: met een flinke klap over een forse steen levert minimaal een lekke band op, maar kan er ook zo voor zorgen dat je auto op zijn kant ligt. Dus tijdens dergelijke dagen heb je meer te verliezen dan te winnen. Want in Lima finishen is en blijft het doel voor het hele team, dus zowel Schoonesdakar als DutchDesertWings.
Dit laatste is als een prestatie van formaat, zeker als je nu al kijkt naar de lijst met uitvallers, bijv. Egbert Doelevoet is uitgevallen met uitdrogingsverschijnselen en Tonnie van Deijne met motorpech
Ondanks dit worden in dit gebied door Aart en Egbert snelheden gehaald tot wel 120 km per uur.
Uit het klassement van gisteren bleek dat Egbert een flink stuk opgeschoven was in het klassement. Hij ging als 79e van start, dus tegen 9 uur is hij vertrokken.
Tijdens de rit, hebben zich behalve een lekke band, geen bijzonderheden voorgedaan.
Dus gesteld kan worden dat de rit goed verlopen is en de schade aan de auto is beperkt. Dit is na enkele uren sleutelen allemaal weer gerepareerd.

Aart heeft zich ook goed staande gehouden in het klassement. Tijdens de rit viel op dat een groot gedeelte van het afwisselende parcours eigenlijk niet geschikt is voor vrachtauto’s.
Het onderhoud dat vanavond verricht moet worden is beperkt en de dieseltank heeft zich vandaag goed gehouden. De nodige krassen op de wagen, maar dat mag de pret niet drukken, dit hoeft hier niet gerepareerd worden.
Aan de beelden die wij zojuist teruggekeken hebben kun je zien dat de snelheid er goed inzit, niet overdreven, maar gepast.

Afgelopen dagen hebben het team het nodige vertrouwen gegeven  en als het zo doorgaat dan wint een onze teamleden de poule die wij op zaterdag gehouden hebben. Ze schuiven allebei al op in de goede richting van het klassement.

Morgen een soortgelijke etappe als vandaag, hopelijk gaat dat weer zo goed.Terug naar het overzicht